Eilie - Zakelijke telefonie en Internet

Apple gaat de accu van tragere iPhones met korting vervangen

Maakt u gebruik van een iPhone 6 of 7? Dan kan deze informatie voor u belangrijk zijn. Batterijvervanging kost normaal € 89,- maar Apple biedt dit tot en met december 2018 aan voor € 29,-. De modellen die in aanmerking komen voor de goedkopere batterijvervanging zijn de onderstaande toestellen en software-updates:

  • iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus en iPhone SE met iOS 10.2.1 of nieuwer,
  • iPhone 7 en iPhone 7 Plus met iOS 11.2 of nieuwer.

Wanneer is uw iPhone-batterij aan vervanging toe?

U kunt op twee manieren de iPhone-batterij controleren. Ga naar Instellingen > Batterij en kijk of hier een melding te zien is bovenaan het scherm. Is de batterij aan vervanging toe, dan zal iOS hier melding van maken (zie afbeelding hieronder).

Diagnostische test

Apple zal uw iPhone aan een diagnostische test onderwerpen, al is de uitslag hiervan niet doorslaggevend. Of uw iPhone nu wel of niet goed uit de test komt, u hebt in beide gevallen de mogelijkheid om de batterij tegen gereduceerd tarief te vervangen. De lagere prijs geldt eenmalig per iPhone, dus u kunt niet meermaals de batterij van dezelfde iPhone laten vervangen voor € 29,-. Bij de tweede, derde keer en verder betaalt u de normale prijs van € 89,-.

Het is helaas (nog) niet mogelijk om de diagnostische test van Apple zelf thuis uit te voeren, om te checken of de batterij aan vervanging toe is. Wel zijn er andere tests waarmee u kunt kijken wat de gezondheid van uw iPhone-batterij is. Bij opsturen komen de gebruikelijke verzendkosten van € 12,10 te vervallen.

Voorwaarden

Wanneer u zich meldt bij de Apple Store, zijn dit de voorwaarden van Apple;

  • U kunt de batterij laten vervangen voor € 29,- i.p.v. € 89,- in een Apple Store.
  • Afspraak maken voor vervanging ivm voorraad, belt u naar 0800-0200570, optie 2.
  • Is alleen geldig voor de modellen die in aanmerking komen voor de batterij vervanging actie.
  • Het moet een batterij probleem zijn, met een slechte performance. Check via Battery Life APP of Coconut Battery APP, deze is te downloaden via de APP store.