Eilie - Zakelijke telefonie en Internet

Mobiel in het buitenland

Hoe werkt mobiel bellen en internetten in het buitenland?
Zodra u in het buitenland bent, zoekt uw simkaart contact met een lokaal mobiel netwerk. Met een abonnement van Eilie kunt u in de EU* bellen en internetten. Sinds juli 2017 is er geen sprake meer van roamingkosten. Extra minuten en MB’s worden verrekend tegen het nationaal tarief van uw abonnement.

Tip!
Om gebruik te kunnen maken van mobiel internet op uw mobiele telefoon heeft u het APN (Internet toegangspunt) nodig. Dit is portalmmm.nl voor uw abonnement. U kunt deze invoeren bij de APN-instellingen op uw telefoon.

Gaat u op vakantie buiten de EU?
Houd dan rekening met extra kosten. Nu geldt voor internetten in het buitenland nog steeds een datalimiet van € 50,-. Om verder te internetten moet u de limiet handmatig uitschakelen. Dit kan door een sms bericht te sturen naar 1330 met ‘JA’.
Let op,  u gaat hiermee akkoord met de algemene voorwaarden die gelden voor het internetten in het buitenland. Hierna volgen er geen meldingen meer.

Installeer een datateller op uw smartphone om zicht te houden op uw datagebruik en dus de kosten. Wilt u geen extra kosten maken in het buitenland? Schakel dan de optie ‘roaming’ uit. Per smartphone verschilt de benaming: ‘roaming’, ‘gegevensroaming’ of ‘dataroaming’, maar betekent hetzelfde. Om in het buitenland te bellen, hoeft u niks aan of uit te zetten.

* Voordeellanden in de EU Bundel

A Andorra
Azoren
B België
Bulgarije
C Canarische eilanden
Cyprus (Grieks gedeelte)
D Denemarken
Duitsland
E Estland
F Faeröer
Finland
Frankrijk
Frans Guyana
G Gibraltar
Griekenland
Guadeloupe
Guernsey
H Hongarije
I Ierland
IJsland
Isle of Man
Italië
J Jersey
K Kroatië
L Letland
Litouwen
Liechtenstein
Luxemburg
M Madeira
Malta
Martinique
Mayotte
Monaco
N Nederland
Noorwegen
O Oostenrijk
P Polen
Portugal
R Réunion
Roemenië
S Saint Martin
San Marino
Slovenië
Slowakije
Spanje
T Tsjechië
V Vaticaanstad
Verenigd Koninkrijk
Z Zweden
Zwitserland