Eilie - Zakelijke telefonie en Internet

Eindelijk… dataroaming is afgeschaft, lees hier uw voordelen!

Iedereen weet het nog wel: zodra we de grens overgingen en verbinding maakten met een buitenlandse provider dan werden er andere tarieven in rekening gebracht voor het gebruik van mobiel internet, bellen en sms. Per 15 juni 2017 zijn deze roamingkosten eindelijk afgeschaft! Eilie stelt zelfs helemaal geen maximum aan het aantal gigabytes dat mag worden verbruikt vanuit de nationale bundel zoals T-Mobile en Tele2 wel hebben. Zij hebben een Fair Use Policy wat inhoudt dat bij T-Mobile het limiet in het buitenland 10GB is en bij Tele2 is dat 6GB. Ook berekenen we bij Eilie geen extra kosten als je in een periode van vier maanden meer data verbruikt in het buitenland dan in Nederland. Handig toch? Daarnaast is het wel handig om te weten dat het afschaffen van de roamingkosten alleen geldt binnen landen die lid zijn van de Europese Unie. Kijk hier voor de complete lijst van landen: https://www.eilie.nl/eilie-roaming-eu-landen/.

Standaard datalimiet blijft wel geldig!

Overigens is het goed om te weten dat bellen vanuit Nederland naar het buitenland/EU buiten de bundel valt. Tenzij u een abonnement heeft afgesloten waar dit in opgenomen is. Vanaf de Eilie 2Move Bundel XL EU (1GB) kunt u bij Eilie ook gratis bellen van Nederland naar de EU.

Let op: ondanks de nieuwe regelgeving zal iedereen nog wel te maken krijgen met de € 50,00 datalimiet. Wanneer u een SMS ontvangt met de melding dat u geblokkeerd bent kunt u op twee manieren uw datablokkade opheffen. U kunt JA sms’en naar 1330. De blokkade wordt dan tijdelijk opgeheven. U kunt DATA LIMIET UIT sms’en naar 1330. De blokkade wordt dan definitief verwijderd. U ontvangt dan geen waarschuwingen meer, installeer daarom altijd een datateller op uw smartphone of tablet om zicht te houden op uw datagebruik en dus de kosten voor het geval u buiten uw bundel gaat.

Tenslotte: om te kunnen internetten dient de APN goed ingesteld te zijn. Deze moet staan op; portalmmm.nl. Controleer dit als u geen 3G/4G in het display ziet verschijnen.

Mobiel-internetten-APN-portalmmm

TIPS om mobiel datagebruik te beperken

  • Probeer zoveel mogelijk gebruik te maken van wifi. Soms moet u betalen voor internettoegang voor een bepaalde periode: een aantal minuten, een uur of een dag. Het voorkomt in ieder geval onverwachte kosten achteraf.
  • Zet de functie dataroaming alleen aan als u wilt internetten en zet hem daarna weer uit. Kijk bij instellingen in de telefoon. Bij de meeste telefoons staat dit standaard uit. Kijk anders in de handleiding van uw telefoon hoe u deze functie uitzet.
  • Wees voorzichtig met het bekijken en versturen van video’s. Ook met downloaden van muziek en het luisteren naar streaming-muziek (via bijvoorbeeld een internetradiostation) verbruikt u erg veel data, net als bij het downloaden en versturen van foto’s in hoge kwaliteit.
  • Bezoek zo veel mogelijk mobiele websites. Dat is vaak hetzelfde adres, maar dan met m. of mob. ervoor. Voor het laden van deze sites gebruikt u veel minder data. Op uw telefoon kunt u instellen dat automatisch de mobiele variant van een website wordt geladen.
  • Zet automatisch updaten/synchroniseren van diensten als Facebook, Twitter en e-mail uit. Stel uw e-mail zo in dat berichten, of in ieder geval grote bestanden, niet automatisch worden opgehaald.

Mobiel-datageberuik-besparen-handige-tips

Zoveel data verbruikt een dienst gemiddeld via uw mobiele telefoon, tablet op laptop:

ActiviteitVerbruik
E-mail bekijken of versturen (zonder bijlage)0,05 MB
E-mail bekijken of versturen (met bijlage)0,5 - 2 MB
Foto downloaden of uploaden3 MB
Gewone website bezoeken0,5 MB
Mobiele website bezoeken0,1 MB
Eén uur surfen op internet40 MB
Eén uur internetbellen (bijv. Skype)60 MB
Tweet versturen via Twitter0,04 MB
Bericht plaatsen op Facebook0,5 MB
Foto bekijken op Facebook0,4 MB
Whatsapp bericht ontvangen of versturen0,01 MB
Muziek luisteren via Spotify (nummer van 4 min.)5 MB
Eén uur muziek streamen via radiozender28 MB
Gewone video op YouTube bekijken2,5 MB p/min.
HD video op YouTube bekijken5,5 MB p/min.