Eilie - Zakelijke telefonie en Internet

Transparantie Internetsnelheden

  
Bekijk hier de dekkingsgraad.

Via www.coveragechecker.nl controleert u de dekkingsgraad van het KPN netwerk in uw buurt.

Van welke datanetwerken maakt Eilie Telecom gebruik?

Eilie Telecom maakt gebruik van het netwerk van KPN en  er zijn 3 snelheden verkrijgbaar: 2G (GPRS/EDGE), 3G (UMTS/HSPA) en 4G (LTE).

Hieronder vindt u een uitleg over de verschillende snelheden.

GPRS:

GPRS staat voor General Packet Radio Service. Doordat informatie in vele datapakketjes wordt verstuurd in plaats van in één deel, is het door deze techniek mogelijk data uit te wisselen via een mobiele telefoon.

UMTS

UMTS staat voor Universal Mobile Telecommunication System en is het derde generatie (3G) draadloos systeem voor mobiel dataverkeer. UMTS biedt snelheden tot 14,4 Mbps. HSPA staat voor High Speed Packet Access en dient als aanvulling op UMTS. Het zorgt niet alleen voor een hogere snelheid, maar ook voor meer capaciteit.

LTE

LTE (4G) staat voor Long Term Evolution en is de nieuwste manier van high speed mobiel internet. Er kunnen met LTE snelheden van 50 Mbps gehaald worden. Dit betekent dat het streamen van video’s, muziek en het versturen van grotere bestanden veel gemakkelijker gaat.

Snelheid mobiel internet

De snelheid van mobiel internet bepaalt de benodigde tijd voor een mobiel apparaat om data te versturen of ontvangen. Deze snelheid wordt uitgedrukt in Mbps, Megabit per seconde of Kbps. Een hogere internetsnelheid zorgt er voor dat een website of app sneller laadt en verkort de downloadtijd. Voor streamen geldt dat een hogere internetsnelheid zorgt voor een betere en ononderbroken verbinding. Het versturen en ontvangen van berichten via apps zoals Whatsapp) is minder afhankelijk van de internet snelheid omdat de hoeveelheid data van een bericht meestal erg klein is.

Eilie Telecom biedt standaard een downloadsnelheid van maximaal 50 Mbps en een uploadsnelheid van 25 Mbps met de 4G abonnementen. Op oudere abonnementen is 3G van toepassing.  Op 3G is de downloadsnelheid maximaal 14,4 Mbps en de uploadsnelheid 2,0 Mbps.  De snelheid van mobiel internet wordt door Eilie Telecom niet beperkt wanneer de bundel verbruikt is, mits anders is afgesproken. De snelheid behorende bij uw abonnement kunt u vinden in het overzicht van de abonnementen op onze website.

Maximum snelheid versus praktische snelheid

De maximum snelheid is de internet snelheid die maximaal gerealiseerd kan worden door het mobiele netwerk onder ideale omstandigheden. De praktische snelheid is de internet snelheid die u als klant in de praktijk mag verwachten bij het downloaden van bestanden. De snelheid zoals deze door de gebruiker wordt ervaren, is afhankelijk van verschillende factoren waar Eilie Telecom slechts gedeeltelijk invloed op heeft.

 4G3G
Maximale snelheid50 Mbps14,4 Mbps
Praktische snelheid25 Mbps2,0 Mbps

Bovenstaande snelheden zijn niet gegarandeerd. U kan lagere of hogere snelheden ervaren, afhankelijk van de omstandigheden. KPN meet de praktische snelheid via een meting die de omstandigheden van de gebruiker zo goed mogelijk nabootsen. Op onze website vindt u per abonnement de snelheid die Eilie Telecom biedt.

Welke factoren zijn van invloed op de praktische snelheid?

Netwerk

De snelheid van een mobiele dataverbinding wordt mede bepaald door het type netwerkverbinding. Eilie Telecom maakt gebruik van drie datanetwerken: 2G (GPRS/EDGE), 3G (UMTS/HSPA) en 4G (LTE). Het icoon in het scherm van uw mobiele telefoon geeft aan welke verbinding op dat moment actief is.

Mobiel apparaat

De maximale snelheden die mobiele telefoons, tablets of dongels aankunnen verschillen. De maximale snelheid die behaald kan worden is hierdoor ook afhankelijk van het type apparaat dat u gebruikt.

Locatie

Het is van belang waar u uw mobiele telefoon gebruikt. Hoe verder u verwijderd bent van de dichtstbijzijnde zendmast, des te zwakker het signaal en snelheid zal zijn. Tevens is het mogelijk dat u binnenhuis een mindere dekking ervaart, beton, staal en coating zorgen voor afname van signaal. Ook zijn obstakels tussen uw telefoon en de zendmast van invloed op uw maximale snelheid, denk aan een flatgebouw, kantoorpand of bomen.

Medegebruikers

Een drukke omgeving heeft invloed op de snelheid van mobiel internet. Een zendmast heeft een maximale capaciteit en hoe meer gebruikers er zijn verbonden met dezelfde mast, des te lager de snelheid wordt.

Beweging

Wanneer je je beweegt van zendmast tot zendmast, bijvoorbeeld in de auto of trein, zal de snelheid nadelig worden beïnvloed. Tevens is het van belang dat als u een carkit gebruikt u uw telefoon niet in een tas in de kofferbak legt, ook dit kan de snelheid nadelig beïnvloeden.

Diensten

De apps die je gebruikt en de websites die je bezoekt, kunnen nadelige effecten hebben op de snelheid die je ervaart. Een drukbezochte website zal voor vertraging zorgen.

Minimaal benodigde snelheid per activiteit:

 
U ziet dat u voor het bekijken van video’s veel snelheid nodig hebt. Dat komt omdat een video is opgebouwd uit veel stilstaande beelden die snel achter elkaar worden weergegeven. Al deze beelden worden stukje voor stukje, vaak in kleur en met geluid, als een doorlopende stroom van gegevens verzonden. Het kost veel snelheid om de video zonder onderbrekingen af te spelen.

Voor e-mail en surfen is meestal geen hoge snelheid nodig, dit omdat er steeds kleine pakketjes gegevens verstuurd worden. Voor e-mails met grote bestanden is het wel weer belangrijk om een hoge snelheid te hebben.

Hieronder ziet u de hoeveelheid data die een dienst gemiddeld verbruikt:

App/dienstVerbruik per eenheid
Whatsapp/Chat apps1 KB per bericht (zonder foto)
Foto’s versturenMuziek streamen
Twitter/Facebook/ect100KB per update
Nieuwsapps100KB per bericht
E-mail40-75KB per e-mail
Browsen1MB per website
Bellen via internet met video180MB per uur
Streaming video5MB per minuut
Muziek streamen1MB per minuut

Mocht u een mindere snelheid ervaren dan verzoeken wij u om contact op te nemen met onze customerservice via info@eilie.nl, 050-3672901, zodat er achterhaald kan worden waar dit door veroorzaakt wordt. Hieronder ziet u een aantal tips die de internetsnelheid kunnen verbeteren:

 
Mocht u een klacht willen indienen over de snelheid die u ervaart met uw datasnelheid, of uw ervaring met de dienst, dan kunt u een e-mail sturen naar info@eilie.nl. In deze e-mail vermeld u de locatie (postcode) waarop u een mindere snelheid ervaart, het type hardware waar u gebruik van maakt, de software versie van de hardware en uw telefoonnummer.  Eilie Telecom neemt vervolgens contact met u op om de vervolgstappen te bespreken.